OPsystemOY logo RGB
op jasto huvud maskiner transparent 1906ny
kuulumme op gruppen

PAKETTI KUNNOSSA KIVIJALKAA MYÖDEN

Olofsson & Persson System Oy, eli lyhyemmin OP System, on rakentanut konseptiaan huolella ja harkitusti. Tuusulan toimipisteen olosuhteet ja palvelut on hiottu OP Gruppenin standardien mukaisiksi, parhaimman mahdollisen palvelutason takaamiseksi.

”Toimiva jälkimarkkinointi on ainoa kivijalka, jolle vastuullisen ja kannattavan liiketoiminnan konekaupan saralla voi perustaa”, on yhtion perustajien Mats Olofssonin ja Sten Perssonin periaate. OP System lähti rakentamaan kivijalkaa Suomessa syksyllä 2017 ja nyt se on valmiina.Ruotsalainen, vuonna 1982 perustettu, OP Gruppen on suuri ja monipuolinen pohjoismainen konealan toimija. Sen juuret ovat maatalous- ja metsäkoneiden myynti- ja korjaamotoiminnassa sekä kuorma-autojen päällirakenteissa.

Myöhemmin mukaan tulivat vahvasti kierrätys- ja materiaalinkäsittelykoneet, joista Doppstadt ja Sennebogen ovat ne tunnetuimmat tuotemerkit. OP Gruppen toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa Doppstadtin maahantuojana ja Sennebogeninkin Norjaa lukuunottamatta.

OP Gruppen myy ja huoltaa koneet ja laitteet materiaalien kierrätyksen eri vaiheisiin. Kustannustehokas kierrätys, käsittely, lajittelu ja materiaalien jalostusarvon nostaminen uusiokäyttöä varten ovat toimialoja, joihin yritykseltä löytyvät tuottavimmat ratkaisut.

Vahvasti Suomeen

OP Gruppen Ab lähti laajentamaan toimintojaan vahvasti ja määrätietoisesti Suomen merkkinoille hankkimalla omistukseensa tunnetun kotimaisen toimijan Jasto Oy:n vuonna 2015. Syntynyt tytäryhtiö OP Jasto Oy sai suuresta toimijasta vahvan selkänojan, jonka varaan oli helpompi rakentaa tulevaisuutta. Vuonna 2017 OP Gruppen osti pääkaupunkiseudulta korjaamon, Vantaan Kone ja Laite Oy:n. Valmiin tunnetun ja tunnustetun korjaamon hankkiminen oli vakuuttavampi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto, kuin olisi ollut rakentaa uusi ja löytää sinne pätevä henkilöstö.

Näin syntyi vahva edustaja Doppstadt, Sennebogen, Magni, MTB ja General Breaker (GB) tuoteperheille ja vankka kivijalka niiden jälkimarkkinoiden vastuulliselle hoitamiselle.

OP Systemin Tuusulan toimipisteessä asiakkaita palvellaan suurella ammattitaidolla konekorjaamon, kone - ja varaosamyynnin sekä hyvin varusteltujen kenttähuoltoautojen toimesta. Henkilöstön tuotekoulutus alkoi suunniteltuna heti yrityskaupan toteuduttua ja jatkuu voimakkaana edelleen.

Korkea osaamistaso

– Tuotekoulutus on toimintamme tärkein sijoitus, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Urho Voutilainen.

– Heidän osaamisensa konekorjauksen ja erilaisten konepajatöiden saralla yllätti minut heti ensi puraisulla, mutta niin se tekee edelleen, lähes päivittäin. Meillä toimii henkilöstö, joka tekee mahdottomasta mahdollisen, Voutilainen kehuu.

– Korkeasta osaamistasosta ja vahvasta työmoraalista huolimatta tarkoin fokusoitu tuotekoulutus edustamiimme merkkeihin on sijoitusta tulevaisuuteen. Olemme investoineet isosti myös nykyaikaisiin työkaluihin, kuten erilaisiin testereihin ja merkkikohtaisiin erikoistyökaluihin. Se on tätä päivää ja me haluamme olla kehityksen kärjessä, mies kertoo.

– Samoin olemme investoineet mukaviin ja ennen kaikkea turvallisiin työolosuhteisiin. Meillä on poikkeuksellisen vahva tekninen tuki niin valmistajien kuin Ruotsin OP Systemin kautta.

– Osaava, nopea ja aina saatavilla oleva tekninen tuki tekee meistä luotettavan talon. Emmekä me panttaa tietoa itsellämme. Meille on tärkeää, että jaamme asiakkaillemme kaiken tietämyksemme, Voutilainen painottaa. – Se ei missään nimessä ole meiltä pois, vaan pikemminkin meidän etumme, että asiakaskuntamme saa parhaan ja viimeisimmän tuotetiedon edustamistamme merkeistä.

Urho Voutilainen

OP Systemin toimitusjohtaja Urho Voutilainen omaa kahdeksan vuoden kokemuksen työkoneiden maailmasta. Sitä ennen mies teki pitkän ja kunnioitettavan työhistorian moottoripyörien parissa, kokonaisen neljännesvuosisadan. Suurimman osan tuosta ajasta Voutilainen toimi jälkimarkkinoinnin parissa, kehittäen tuotteita ja niiden markkinoita. Mies loi erilaisia toimintamalleja alkuperäis- ja tarvikeosien markkinointiin, sekä tuotteiden varmaan saatavuuteen hektisellä, varsin sesonkiluonteisella alalla. Miehen innovatiivinen kehitystyö jälkimarkkinoinnin ja sen toteuttamisen parissa havaittiin alalla laajasti ja mies kutsuttiin suuren moottoripyörien maahantuojan myyntipäälliköksi.

Kaksipyöräisista isojen koneiden pariin

Voutilaisen toimittua 25 vuotta kaksipyöräisten maailmassa, hänestä alkoi tuntua, että se ei antanut enää mitään. Työ oli sesonkinsa vuoksi samaa kiertoa ja mies haikaili vakaampaa, ympärivuotisempaa toimialaa.

Vuonna 2011 Voutilainen lähti kohti uusia haasteita suuren valtakunnallisen työkonemaahantuojan nostolaiteosaston myyntipäälliköksi. Ala oli miehelle outo ja ehkä juuri siksi varsin houkutteleva. Voutilainen johti nostolaite-osastoa, johon kuului mm Sennebogen ja Manitou. Manitou-kurottajien sektorilla ja ohessa hänelle kävivät tutuiksi saman talon maahantuomat Sennebogenit.

Manitou kurottajat vaihtuivat maahantuojalla melko pian Magneihin ja se oli Voutilaiselle mieluisa muutos, olivathan Magnit kurottajien ”ferrareita”.

Magni ja Sennebogen

Riccardo Magni tunnetaan ympäripyörivän kurottajan kehittäjänä. Herra Magni oli tehnyt hienon, mittavan uran vieraan palveluksessa, mutta päätti perustaa oman yrityksen. Hän aloitti nollasta ja pääsi korjaamaan alusta saakka kaikki kilpailijoidensa virheet, myös edellisen työnantajansa. Näin Magnista kehittyi varteenotettava kurottajatehdas, jonka vähäiset lastentaudit tehdas on korjannut nopeasti.

– Uusi merkki vaati aluksi todistelua, Voutilainen tunnustaa, mutta taustojen kertominen vakuutti asiakaskunnan Suomessakin todella nopeasti, hän kertoo.

– Italialaisen perheyrityksen kanssa on ollut erittäin mukava toimia ja minä olen ollut tehtaan asiakas sen perustamisesta saakka.

Voutilaisen edustamalla yrityksellä oli kuitenkin muita suunnitelmia.

Samoihin aikoihin Sennebogen ehdotti OP Grubbenille, että se ottaisi Sennebogenin myynnin hoitoonsa myös Suomessa, kun muissa Pohjoismaissa edustus OP:lla jo oli. Sennebogenin toiveena oli myös, että Voutilainen ja koneet hyvin tunteva huoltopäällikkö Joakim Monto siirtyisivät edustuksen mukana OP:lle. Näin tapahtui ja Suomeen perustettiin oma yhtiö Olofsson ja Persson Oy. Voutilainen sai vielä Magnin matkaansa, joten myytävien tuotteiden paketti oli kerralla kunnossa.

Hyvä kokonaisuus

Magni, Sennebogen ja jo aiemmin edustuksessa ollut Doppstadt muodostivat hyvän kokonaisuuden.

Doppstadt oli meille kaikille uusi tuttavuus, Voutilainen sanoo.

– Olemme opiskelleet sen tuotetietoutta, sekä tutustuneet valmistajan toimintatapoihin. Uskon, että olemme jo Doppstadtin kanssa hyvällä osaamistasolla, mutta vielä on opiskeltavaakin, mies tunnustaa.

– Olemme tehneet valtavasti työtä sen eteen, että meistä on tullut luotettava ja vastuullinen konetalo, Urho Voutilainen kertoo. – Tuoteportfoliomme on kokonaisuudessaan premium-tasoa ja olemme hyvin lähellä sitä jo toiminnoissammekin. Haluamme kuitenkin oppia vielä paremmin asiakaskuntamme bisnekset ja toimialat, jotta kykenemme palvelemaan heitä tehokkaammin ja näin myös kokonaisedullisemmin. Korjaamomme Tuusulassa saa jo varauksettoman kiitoksen päämiehiltämme ja ennen kaikkea sen palveluja käyttäviltä asiakkailtamme. Korjaamon henkilöstö on hyvin motivoitunutta muutoksiin ja haluavat aidosti kehittyä tuotteiden mukana.

– Jatkuva kouluttautuminen ohjaa toimintaamme, Voutilainen toistaa itseään.

– Meidän korjaamomme väki on kekseliäintä, osaavinta ja poikamaisen innostuneinta, mitä olen koskaan tavannut. Heidän taitotasonsa niin koneiden ja lisälaitteiden korjauksessa kuin konepajatöissä on huikea, Voutilainen kehuu.

– Kaikille avoin korjaamokonseptimme ei kysy konemerkkiä tai toimialaa, vaan osaamme korjata ja huoltaa täällä kaiken. Omien tuotteiden kanssa suurin työmme on vaihtokoneiden kunnostus, mutta niissä aikataulut joustavat. Asiakastyöt menevät aina vaihtokoneiden edelle, mies lupaa.

– Minulla on sellainen periaate, että kuuntelemalla oppii paremmin kuin puhumalla. Kuuntelemalla asiakkaita ja henkilöstöä, löydämme parhaat ratkaisut, Voutilainen filosofoi.

– Minä en ole se nero, joka tietää kaikesta kaiken, hän täräyttää.

Hyvä suhde tavarantoimittajiin

OP System toimii asiakaslähtöisesti, kuten jokainen heidän edustamansa merkkikin. Tuusulasta löytyy hyvin kattava, automatisoitu varaosien keskusvarasto ja kaikki yrityksen päämiehet toimivat Euroopassa. OP Systemin kuriiripalvelu lupaa toimittaa kiireelliset varaosat seuraavaksi päiväksi joko Tuusulaan tai suoraan asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Osat tulevat perille vaikka keskellä yötä, Voutilainen vakuuttaa.

– Meillä on asiakkaita jotka ovat toimittaneet meille avaimensa tai kulkutunnukset, jotta voimme toimittaa heille osia yöaikaan. Aamulla valmiina asennukseen, on mottomme, mies sanoo.

– Toimintaympäristö nykyaikaisine järjestelmineen tulee Ruotsista ja laaja pohjoismainen verkosto on suuri etu. Meillä on kaikki pohjoismaisten sisarfirmojemme varaosavarastot, vaihtokoneet ja uudet varastokoneet helposti saatavilla, Voutilainen sanoo tyytyväisenä. On lopulta asiakkaan etu, että verkostomme on näin laaja, mutta lähellä. He toimivat samoilla skandinaavisilla periaatteilla kuin mekin.

– Olemme suuri pohjoismainen toimija, vaikka Suomessa vielä toistaiseksi melko pieni.

Olemme turvallinen talo, jonka kanssa on helppoa tehdä mittaviakin investointeja kalustoon. Alati laajeneva sopimushuoltajaverkostomme on osaava ja aktiivinen, eikä kukaan jää kanssamme yksin, Voutilainen lupaa. – Korjaamon ja jälkimarkkinoinnin luotettavuus ovat toimintamme ydin, mies tuumaa, koneethan ovat kilpailukykyisiä millä tahansa mittarilla mitattuna, mies päättää.

1 1Automatisoitu varaosavarasto kätkee sisälleen yli 4200 tuotenimikettä ja niiden toimitukset hoituvat ripeästi ympäri valtakunnan. Kuvassa OP Systemin varaosapäällikkö Vesa Vuori.

1 Joakim Monto
Joakim Monto
vastaa Op Systemillä teknisestä tuesta sekä toimii huoltopäällikkönä

1 Urho Voutilainen
Kuvassa OP Systemin toimitusjohtaja Urho Voutilainen.